Aurinkopaneelit mökille

Aurinkopaneelijärjestelmä mökille on hyvä ratkaisu lisätä sähkön tuotantoa kesämökillä. Hanki JR-Kodeilta aurinkopaneelit mökille tai niin sanottu off-grid aurinkosähköjärjestelmä, jos mökkisi on sähkötön.

Soita tai jätä tarjouspyyntö alta!

Soita: +358 41 3199658

Jätä tarjouspyyntö

Kiitos! Viestisi on lähetetty.
Hups! Jokin meni vikaan, yritä hetken kuluttua uudelleen.

Miksi hankkia aurinkosähköjärjestelmä mökille?

Aurinkopaneelit mökillä kannattavat useammastakin eri syystä. Sen lisäksi, että se on kestävää ja ympäristöystävällistä, voit säästää silkkaa rahaa ja mahdollistaa sähkölaitteiden käytön sähköttömälläkin mökillä.

Voit hyödyntää aurinkopaneelien tuottaman sähkön suoraan mökin tarpeisiin. Säästät näin sähkölaskuissa, kun tuotat sähkön itse eikä sitä täydy ostaa sähköyhtiöltä ja maksaa erikseen vielä sähkön siirrosta. Pääset kesämökillä vaivattomammin nauttimaan sähkölaitteiden käytöstä aivan kuin kotona.

Jos mökilläsi ei ole sähköjä lainkaan, on aurinkopaneelit erittäin toimiva ratkaisu. Niin sanottu off-grid aurinkosähköjärjestelmä mahdollistaa sähkölaitteiden käytön tässä tapauksessa. Pääset keittämään kahvit, käyttämään jääkaappia tai lataamaan puhelinta vaikkei mökillä normaalisti olisi lainkaan sähköjä. Aurinkopaneelit tuottavat sinulle paikallisesti tarvitsemasi sähköt.

Näistä syistä kesämökin aurinkosähköjärjestelmä kannattaa

Aurinkopaneelit mökille hinta

Mitä maksaa aurinkopaneelit mökille? Ottamalla yhteyttä meihin saat ilmaisen kartoituskäynnin. Tulemme käymään mökilläsi ja katsomme minkä suuruinen aurinkosähköjärjestelmä mökillesi olisi optimaalinen ja mihin se kannattaa sijoittaa. Saat myös tarjouksen aurinkopaneeleista.

Aurinkopaneelien hinta mökille asennettuna on n.
3000 - 9000€.

Hinta mökin aurinkosähköjärjestelmälle asettuu noin tälle välille. Tarkka aurinkopaneelien hinta määräytyy tapauskohtaisesti.

Suurin hintaan vaikuttava tekijä on että löytyykö mökiltäsi sähköt valmiina vai ei. Sähkötön mökki vaatii hieman erilaisen järjestelmän.

Muita hintaan vaikuttavia tekijöitä on aurinkopaneelien määrä, akusto, invertteri, asennuskustannukset sekä kohteen sijainti. Ota rohkeasti yhteyttä ja suunnittelemme sinulle ilmaiseksi sopivan järjestelmän.

Jätä tarjouspyyntö aurinkopaneeleista

Kiitos! Viestisi on lähetetty.
Hups! Jokin meni vikaan, yritä hetken kuluttua uudelleen.

Hyödynnä kotitalousvähennys

Voit hyödyntää kotitalousvähennyksen myös mökille asennettaviin aurinkopaneeleihin. Kotitalousvähennystä voit saada 40% asennustyön hinnasta. JR-Kodeilta saat koko aurinkopaneelipaketin alusta loppuun saakka suunnittelusta asennukseen ja käyttöönottoon.

Kotitalousvähennyksen maksimimäärä vuodessa henkilöä kohden on 2250€. Omavastuu on 100€ per henkilö.

Esimerkkilaskelma: Jos asennustyön hinta on esimerkiksi 1500€, voit saada siitä 40% kotitalousvähennyksen.

1500€ x 40% = 600€

Asennustyön hinnaksi jää tällöin vain 900€ kun 600€ putoaa hinnasta pois. Teemme sinulle aina kotitalousvähennyslaskelman käynnin yhteydessä.

Rahoitusvaihtoehdot

JR-Kodit tarjoaa joustavan maksuaikataulun ja mahdollisen rahoituksen mökin aurinkopaneeleita varten. Voit maksaa oman tilanteesi ja aikataulun mukaan sopivissa kuukausierissä.

Teemme yhteistyötä useamman rahoitusta myöntävien pankkien kanssa, kuten Osuuspankin, Nordean sekä Santanderin kanssa. Rahoituksen tullessa kyseeseen, teemme kartoituskäynnin yhteydessä sinulle laskelman ja omaan tilanteeseesi sopivan maksusuunnitelman.

Aurinkosähkö mökille mitoitus

Aurinkokennot mökille mitoitetaan sähkönkulutuksen ja tarpeen mukaan. Riippuu mökin koosta, sähkönkulutuksesta, mitä sähkölaitteita käytetään tai halutaan tulevaisuudessa käyttää.

Jos mökilläsi on jo sähköt, on asennus ja aurinkosähköjärjestelmä sama kuin asennettaisiin omakotitalon aurinkopaneelit. Sähköttömän mökin aurinkopaneelien mitoitus tapahtuu samankaltaisella tavalla, mutta erityistä huomiota saa etenkin akustot sekä halutaanko mökin sisälle esimerkiksi pistorasioita vai ei.

Jos aurinkosähköä ei haluta kuin nimeksi, voidaan asentaa pieni off-grid aurinkopaneelijärjestelmä . Tällöin pieniä sähkölaitteita kuten kännykää voi ladata jatkojohdon avulla ilman että mökkiä kaapeloidaan ja asennetaan pistorasioita.

Huomattavasti mukavampi ja käytännöllisempi on kuitenkin asennuttaa mökille myös pistorasiat ja valokanta kattolamppua varten. Aurinkosähköllä voidaan näin tuoda sähkövirta pistorasioihin, ilman että mökki liittyisi valtakunnan sähköverkkoon. Jos pistorasiat asennetaan, tulee järjestelmän olla hieman suurempi.

Tällöin myös voidaan käyttää mökillä isompia sähkölaitteita, kuten sähkökäyttöistä jääkaappia. Pääset eroon esimerkiksi kaasulla toimivista jääkaapeista tai muista laitteista.

Off-grid aurinkosähköjärjestelmä sähköttömälle mökille

Monilla kesämökeillä ei ole lainkaan sähköjä. Moni miettii voiko tällöin asentaa aurinkopaneeleita jos ei mökki ole liitoksissa sähköverkkoon. Vastaus on että kyllä voi.

Niin sanotulla Off-grid aurinkosähköjärjestelmällä sähköttömällekin mökille voidaan tuottaa aurinkosähköä. Off-grid tarkoittaa suomennettuna verkkon ulkopuolinen järjestelmä. Mökille ei siis tarvitse tuoda sähkölinjoja sähkön saamiseksi. Off-grid aurinkosähköjärjestelmä sopii nimenomaan sähköttömiin kohteisiin, kuten mökeille, asuntoautoihin tai vaikka veneisiin.

Off-grid aurinkopaneelijärjestelmän sisältö

Kysy meiltä aurinkopaneeleista!

📞 +358 41 3199658
✉️ asiakaspalvelu@jrkodit.fi

Usein kysytyt kysymykset

Mitä maksaa aurinkopaneelit mökille?

Aurinkopaneelit mökille maksaa n. 3000€ - 9 000€. Hinta riippuu paljon aurinkopaneelien määrästä, mökin koosta ja sijainnista, asennuskustannuksista sekä järjestelmän laadusta. Riippuu myös onko mökilläsi sähköt valmiina vai ei. Sähköttömän mökin sähköistäminen aurinkopaneeleilla maksaa eri verran mitä sähköverkkoon kuuluvan mökin aurinkopaneelit.

Kannattaako aurinkopaneelit mökille?

Aurinkopaneelit mökille kannattaa, sillä säästät sähkölaskuissa ja saat kestävästi tuotettua sähköenergiaa mökin käyttötarpeisiin. Voit päästä eroon esimerkiksi kaasulla toimivista laitteista ja käyttää mökillä normaaleita kodin kodinkoneita. Voit esimerkiksi aurinkopaneelien avulla kesäaikaan käyttää sähkökäyttöistä jääkaappia.

Investointi maksaa itsensä takaisin vuosien mittaan.

Kiinnostuin! Olkaa minuun yhteydessä:
Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.
Jotain meni vikaan