Ilmanvaihtoremontti

Ilmanvaihtoremontti varmistaa talosi sisäilman laadun. Havaitsetko huonon sisäilman merkkejä talossasi? Ilmanvaihtosaneeraus voi olla tällöin ajankohtainen.

Varaa maksuton arviokäynti ja saat tarjouksen ilmanvaihtdon tehostukselle ja remontille. Soita tai jätä yhteydenottopyyntö.

Soita: +358 41 3199658

Jätä yhteydenottopyyntö

Kiitos! Viestisi on lähetetty.
Hups! Jokin meni vikaan, yritä hetken kuluttua uudelleen.

Ilmanvaihtosaneeraus vanhaan taloon

Asutko vanhemmassa talossa, jossa on painovoimainen ilmanvaihto? Onko sisäilma alkanut tuntua tunkkaiselta tai tarvetta jatkuvalle tuuletukselle? Tällöin ilmanvaihtoa voi olla syytä tehostaa.

JR-Kodit tekee ilmanvaihtoremontit luotettavasti lähes koko Suomessa. Olemme tehneet lukuisia ilmanvaihdon tehostuksia omakotitaloihin, jonka avulla sisäilman laatua on saatu parannettua huomattavasti. Asiakkaamme ovat päässeet nauttimaan terveemmästä ja mukavammasta asumisesta ilmanvaihdon parannuksen jälkeen.

Ottamalla yhteyttä saat maksuttoman kartoituskäynnin, jossa katsomme kaikki tarpeet ilmanvaihdon parantamiseksi. Voit soittaa numeroon +358 41 3199658 tai jättää yhteystietosi lomakkeen kautta.

Milloin teettää ilmanvaihtoremontti?

Ilmanvaihto vanhaan taloon on syytä tehdä tai ainakin tarkistuttaa, jos vähääkään epäilet ilmastoinnin tehokkuuden heikkoutta tai olet havainnut huonon ilmanvaihdon tunnusmerkkejä.

Huonon ilmanvaihdon merkkejä

  • Tunkkainen sisäilma ja "vanhan talon haju"
  • Yön jälkeen makuuhuoneessa on tunkkainen sisäilma
  • Tarve jatkuvalle tuuletukselle/ikkuna aina vähän raollaan
  • Ikkunat huurtuvat tai pyykit kuivuvat hitaasti
  • Pitkittyneet oireet kuten nuha, yskä, päänsärky ja iho-oireet
  • Silmä- ja korvatulehdukset etenkin lapsilla

Toimivan ilmanvaihdon hyötyjä

  • Laadukas sisäilma on tärkeää terveydelle
  • Riittävä ilmanvaihto varmistaa terveen sisäilman
  • Ilman kiertäminen on tärkeää sekä asukkaalle että kiinteistölle

Jos talosi on tehty 1990-luvulla tai aikaisemmin, voidaan sanoa talosi olevan vanha. Tällöin suosittelemme ilmanvaihdon tehostamista. Vanhempien talojen ilmanvaihto on hyvin usein vanhentunut eikä teholtaan riitä kierrättämään huoneilmaa tarpeeksi.

Yleisimmin heikon ilmanvaihdon huomaat ummehtuneesta hajusta ja kosteusongelmista. Jos esimerkiksi hometta muodostuu paikkoihin tai ikkunat menevät herkästi huuruun, on syytä reagoida. Usein ilmanvaihdon ongelmiin havahdutaan vasta kun terveysongelmia ilmenee. Suosittelemme ennaltaehkäisevään toimintaan ja tekemään ilmanvaihdon tehostamisen jo ennen kuin on pakollista.

On myös viisasta ajoittaa remontit samalle ajalle. Jos talossasi tehdään muita remontteja, kuten sähköjen uusiminen niin samalla vaivalla kannattaa teettää myös ilmanvaihdon tehostus

JR-Kodit toteutti ilmanvaihtoremontin Petäjävedellä - Katso video onnistuneesta kokemuksesta

JR-Kodit toteutti ilmanvaihtosaneerauksen Petäjävedellä sijaitsevaan omakotitaloon. Vanhan talon ilmanvaihto tehostettiin asentamalla huonekohtaisia ilmanvaihtolaitteita.

Asiakkaan mukaan huonekohtaiset ilmanvaihtolaitteet ja ilmanvaihtoremontti paransi huomattavasti sisäilman laatua.

"Aiempaan verrattuna huomaa ison eron kyllä ilmanlaadussa. Nukkuminen on parempaa. Se on niin kuin ikkunaa pitäisi auki mutta ei tule kylmä." Jesse, Petäjävesi

Miten ilmanvaihtoremontti toteutetaan?

Ottamalla yhteyttä JR-Koteihin, saat maksuttoman kartoituksen. Tulemme nopealla aikataululla käymään luonasi ja kartoittamaan yhdessä kanssasi mitä ilmanvaihdolle ja sisäilman laadulle voidaan tehdä.

Yleisimmin vanhaan taloon kannattaa asennuttaa huonekohtaisia ilmanvaihtolaitteita, jolla pystytään tehostamaan painovoimaista ilmanvaihtoa. Huonekohtaisissa ilmanvaihtolaitteissa on myös lämmön talteenotto, jonka avulla energiatehokkuus paranee. Lämmön talteenotto tarkoittaa, että poistoilman mukana kulkeutuva lämpö otetaan talteen ja puhalletaan takaisin uuden raikkaan tuloilman kanssa.

Kartoitamme seinien rakenteet, materiaalit, poistoilmaventtiilien sijoituspaikat ja määrät. Sovimme toteutusaikataulun kanssasi ja sovimme remonttipäivästä. Ilmanvaihtoremontti huonekohtaisilla ilmanvaihtolaitteilla käy yhdessä päivässä.

Kaikki ilmanvaihtoremontit tehdään avaimet käteen-pakettina. Asiakkaana sinun ei tarvitse huolehtia, sillä JR-Kodit hoitaa puolestasi kaiken alku suunnittelusta toteutukseen ja käyttöönottoon asti.

Näin ilmanvaihtoremontti etenee

Koneellinen ilmanvaihto vai huonekohtainen ilmanvaihtolaite vanhaan taloon?

Monet pohtivat voiko tai kannattaako vanhaan taloon asennuttaa koneellinen ilmanvaihto. Kokemuksemme mukaan vanhaan taloon kannattaa ilmanvaihdon tehostus tehdä mielummin huonekohtaisilla ilmanvaihtokoneilla.

Täysin koneellinen ilmanvaihto on toki hyvä ja toimiva, mutta erittäin kallis ja monesti vaikea asennettava vanhoihin taloihin. Sen lisäksi että se maksaa huomattavasti enemmän, sen asennus kestää myös moninkertaisesti kauemmin kuin huonekohtaisten ilmanvaihtolaitteiden asennus.

Huonekohtaiset ilmanvaihtolaitteet ovat hyvin kustannustehokas tapa parantaa ilmanvaihtoa ja sisäilman laatua. Voit lukea ilmanvaihtoremontin hinnoittelusta tarkemmin ilmanvaihtoremontti hinta sivultamme.

Tältä näyttää huonekohtainen ilmanvaihtolaite.

Ilmanvaihtoremontti ilmanvaihtolaitteilla

Mitä hyötyä ilmanvaihdon tehostuksesta on?

Ilmanvaihtoremontista voi olla lukuisia hyötyjä. Painovoimaisen ilmanvaihdon tehostaminen parantaa sisäilmaa ja tekee siitä puhtaampaa. Puhdas sisäilma kotona on yksi tärkeimmistä asioista arjen jaksamisen kannalta. Sisäilmaongelmat ovat olleet tapetilla jo pitkään ja niiden aiheuttamat terveyshaitat ovat yleisesti tiedossa.

Parannat asumisviihtyvyyttä, terveyttä, energiatehokkuutta, vähennät lämmönhukkaa, säästät lämmityskuluissa, poistat ummehtuneen vanhan talon hajun, suojaat talosi rakenteita ja säilytät paremmin kiinteistösi arvon. Hyötyjä on siis hyvin monia.

Jätä tarjouspyyntö ilmanvaihtoremontista

Kiitos! Viestisi on lähetetty.
Hups! Jokin meni vikaan, yritä hetken kuluttua uudelleen.

Usein kysytyt kysymykset

Miten tehostaa ilmanvaihtoa?

Ilmanvaihtoa pystyy tehostamaan huonekohtaisilla ilmanvaihtolaitteilla. Puhaltimet poistavat huoneilmaa ja tuovat raikasta ilmaa ulkoa vanhan tilalle. Näin ilmanvaihto toimii jatkuvasti ilman vaihtuessa säännöllisesti ja pitäen sisäilman laadukkaana ja puhtaana.

Milloin tehdä ilmanvaihtoremontti?

Ilmanvaihtoremontti kannattaa tehdä, jos talosi on tehty 1990-luvulla tai sitä ennen. Vanha ilmanvaihto kannattaa tehostaa, jotta sisäilma pysyy hyvänä ja vältytään ongelmilta. Teetä ilmanvaihtoremontti, jos huomaat esimerkiksi jatkuvaa tuuletuksen tarvetta, ummehtunutta vanhan talon hajua, kosteusongelmia, homeen kertymistä tai terveysongelmia kuten toistuvaa nuhaa, yskää, päänsärkyä tai iho-oireita.

Kauanko ilmanvaihtoremontti kestää?

Ilmanvaihtoremontti kestää yhden päivän, jos remontti toteutetaan huonekohtaisilla ilmanvaihtolaitteilla. Seiniin porataan venttiileille reiät ja laite asennetaan seinän läpi. Voit asua ja olla kotona remontin ajan täysin normaalisti.

Kiinnostuin! Olkaa minuun yhteydessä:
Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.
Jotain meni vikaan