Sähköauton lataus aurinkosähköllä

Sähköauton lataus aurinkopaneeleilla on ympäristöystävällinen sekä kustannustehokas ratkaisu. Paranna energiatehokkuutta laadukkaalla latausasemalla ja aurinkopaneeleilla - meiltä saat molemmat!

Ota yhteyttä soittamalla tai jättämällä yhteydenottopyyntö!

Soita: +358 41 3199658

Jätä yhteydenottopyyntö

Kiitos! Viestisi on lähetetty.
Hups! Jokin meni vikaan, yritä hetken kuluttua uudelleen.

Auton akun lataus aurinkopaneelilla - Tulevaisuuden ratkaisu

Sähköauton lataaminen aurinkopaneeleilla on tulevaisuuden ratkaisu, missä yhdistyvät energiatehokkuus, ympäristöystävällisyys sekä selvä säästö puhtaissa euroissa.

Yhdessä nämä luovat pohjan modernille tavalle ladata sähköautoa kestävästi. JR-Kodeilla olemme mukana tässä kehityksessä ja saat meiltä parhaat vinkit sekä latausaseman että aurinkosähköjärjestelmän valintaan.

Käymme tässä artikkelissa huolellisesti läpi aurinkopaneelin käyttöä sähköauton lataamisessa. Jos olet kiinnostunut hankkimaan latausaseman sekä aurinkopaneelit, ota yhteyttä joko soittamalla tai jättämällä yhteydenottopyyntö.

Sähköauton lataus aurinkopaneeleilla

Hyödyt sähköauton lataamisesta aurinkosähköllä

Sähköauton lataus aurinkosähkön avulla kannattaa useasta eri syystä. Se palvelee niin sähköauton akun latausta, mutta aurinkopaneelit voivat olla myös hyvin kannattava tapa tuottaa sähköä koko talouden tarpeisiin.

Säästö sähkölaskussa

Itse tuotettua aurinkosähköä käyttämällä sinun ei tarvitse erikseen ostaa sähköä sähköyhtiöltä. Voit näin käyttää "ilmaiseksi" tuotetun sähkön sähköautosi lataamiseen. Mitä enemmän aurinkosähköä tuotetaan, sitä vähemmän sitä tarvitsee ostaa muualta ja säästö on sitä suurempi.

Pitkän aikavälin kannattava investointi

Keskimäärin aurinkosähköjärjestelmät maksavat itsensä takaisin noin reilussa 10 vuodessa. Aurinkosähkö on siis itse itseään takaisin maksavaa ja siten kannattava pitkän ajan investointi.

Ympäristöystävällisyys

Aurinkosähkö on peräisin auringosta, joka on kestävää eikä kuormita ympäristöä. Olet automaattisesti mukana päästöttömämmän energian käytössä ja tuotannossa aurinkopaneeleilla.

Hyöty talouden koko sähkön tarpeelle

Aurinkopaneelien määrä ja aurinkosähköjärjestelmän koko kannattaa aina mitoittaa koko talouden sähkönkulutus huomioon ottaen. On siis viisasta ottaa huomioon myös mahdollisuus käyttää aurinkosähköä muuhunkin kuin pelkästään sähköauton lataamiseen.

Voit käyttää aurinkopaneelien tuottamaa sähköä niin talosi lämmitykseen kuin muiden sähkölaitteiden käyttään.

Aurinkosähkön varastointi ja ylijäämän myynti verkkoon

Aurinkosähköä voidaan varastoida akkujen avulla. Näin voidaan ottaa talteen runsas määrä sähköä niiltä ajoilta jolloin tuotanto on suurta kuten aurinkoisten päivien keskipäivän aikaan.

Varastoidun sähkön voi käyttää esimerkiksi yöaikaa auton akun lataamiseen tai muuhun tarpeeseen. Ylijäämäsähkön voi myös myöhemmin myydä takaisin sähköverkkoon, jos sitä ei tarvita muualle. Saat hyödyn takaisin myydystä sähköstä pörssisähkön hinnan mukaan. Vähennät näin entisestään kustannuksia.

Omavaraisempi sähköntuotanto

Aurinkopaneelien avulla osa sähköntarpeestasi voidaan tuottaa täysin omavaraisesti. Et siis ole niin riippuvainen sähköyhtiöistä, katkoksista tai hinnanvaihteluista.

Kiinteistön arvonnousu

Sähköautoilu kasvaa kokoajan ja latauspisteitä vaaditaan yhä useammilta kiinteistöiltä. Myös aurinkopaneelit ovat erittäin kysyttyjä päästöttömän energian kasvaessa. Molempien asennus omaan taloosi nostaa kiinteistösi arvoa ja voi olla fiksu lisäys, jos olet aikeissa myydä taloasi.

Pyydä tarjous latauspisteestä & aurinkopaneeleista!

📞 +358 41 3199658
✉️ asiakaspalvelu@jrkodit.fi

Latausasema + aurinkopaneelit yhdessä paketissa

JR-Kodeilla tarjoamme sähköauton latausasemat sekä aurinkopaneelit yhdessä ja samassa kätevässä paketissa. Luotamme kotimaisiin toimijoihin ja teemme yhteistyötä suomalaisten valmistajien kanssa.

Saat omaan taloosi ja juuri omiin tarpeisiisi mitoitetun aurinkosähköjärjestelmän sekä kiinteän latauspisteen.

Hinta ja asennus

Sähköauton latauspiste + aurinkosähköjärjestelmä maksaa n. 7000€ - 18 000€.

Hintahaitari on laaja sen takia, että paketin lopullinen hinta on aina tapauskohtainen ja määrittyy kunkin kiinteistön tarpeiden mukaan. Hinta määräytyy latausaseman ominaisuuksien ja laadun sekä asennettavien aurinkopaneelien määrän perusteella.

Yleinen keskikokoiseen omakotitaloon asennettava paketti sisältää latausaseman sekä 5kw aurinkovoimalan, johon menee n. 12-14 aurinkopaneeli

Jos sinulla on jo latausasema ja etsit vain lisättäviä aurinkopaneeleita, suosittelemme katsomaan erillisen aurinkopaneelit asennettuna sivumme, missä kerromme tarkemmin aurinkopaneelijärjestelmistä.

Kotitalousvähennys ja rahoitusvaihtoehdot

Muista hyödyntää kotitalousvähennys aurinkopaneelien ja latausaseman hankinnassa. Maksimi kotitalousvähennys on 2250€ per henkilö vuodessa 100€ omavastuulla.

Voit hyödyntää 40% kotitalousvähennyksen asennustyön osuudesta. Asiantuntijamme tekee sinulle tarkan kotitalousvähennyslaskelman aina tarjouksen yhteydessä.

Voit myös hyödyntää joustavat rahoitusvaihtoehdot. Teemme yhteistyötä useamman kodin parannukseen rahoitusta myöntävien pankkien kanssa, kuten Osuuspankin, Nordean ja Santanderin kanssa. Pääset hyötymään uudesta järjestelmästä ja lyhentämään investointia oman tilanteesti mukaan.

Aurinkosähkö auton lataukseen - mitä paketti sisältää?

Saat asennuksen avaimet käteen-pakettina. Teemme sinulle hankinnan aina mahdollisimman helpoksi ja toteutamme suunnittelun, asennuksen ja käyttöönoton alusta loppuun. Pakettiin kuuluu valittu latausasema, aurinkopaneelit, invertteri sekä mahdollinen akusto erikseen aurinkosähkön talteenottoa varten.

Innohome Charlie - latausasema

Innohome Charlie

Aurinkopaneelit + invertteri

Aurinkopaneelit ja invertteri sähköauton lataukseen

Esimerkkipaketti sisältää kotimaisen Innohome Charlie C- latausaseman, LONGI HI-MO6 MONO 430W HC aurinkopaneelit sekä Huawei-invertterin.

Huom! Kyseisen esimerkkipaketin lisäksi saatavilla on myös muita malleja. Kysy rohkeasti lisää valikoimasta ja asiantuntijamme auttaa löytämään juuri sinulle sopivan.

Mitä ottaa huomioon sähköauton latauksessa aurinkoenergialla?

Sähköauton latausaseman valinnassa on hyvä kiinnittää huomiota muutamiin tärkeisiin seikkoihin, mitkä vaikuttavat latausnopeuksiin, tehoon ja käytettävyyteen.

Latausaseman tyyppi ja teho

Riippuu sekä sähköautosi ominaisuuksista, sekä talosi sähköjärjestelmän kapasiteetista minkälainen latauspiste on kannattavin. Riippuu myös omasta preferenssistäsi kuinka tehokkaan ja nopean latauksen haluat.

Latausasemia on myös älykkäitä malleja, jotka pystyvät itse säätelemään optimaalista lataustehoa suhteessa kiinteistön koko sähköjärjestelmän kuormitukseen. Niin sanotulla dynaamisella kuormanhallinnalla helpotat latauksen säätelyä myös aurinkosähköllä.

Jos sinulla kenties on jo aurinkopaneelit, mutta et ole varma minkä tyyppinen latausasema sopisi parhaiten, suosittelemme lukemaan erillisen sähköauton latausasema kotiin sivumme tai ottamaan suoraan yhteyttä.

Aurinkosähköjärjestelmän mitoitus

Aurinkopaneelien määrä ratkaisee pitkälti kuinka paljon sähköä pystytään auringosta saamaan. Paneelien tarvittavaa määrää voidaan arvioida sähköauton akun kapasiteetin, kiinteistön muun sähköntarpeen ja sen mukaan kuinka paljon haluat sähköautoasi ladattavan vain aurinkoenergialla.

Nykyajan moderni aurinkopaneeli voi Suomen olosuhteissa tuottaa noin 400-450 kWh. Jos sähköauton akun kapasiteetti on esimerkiksi 40 kWh, tarvittaisiin 10 aurinkopaneelia lataamaan akku päivässä täyteen. Huom, tällöin aurinkoenergiaa ei riittäisi talon muun sähköntarpeen täyttämiseksi.

Akuston hankinta

Aurinkopaneelien akustolla voit helpottaa lataamista huomattavasti niinä aikoina kun aurinko ei paista. Akustoon pystyt varastoimaan aurinkoisena aikana tuotetun sähkön ja käyttää sen esimerkiksi sähköauton lataamiseen yöaikaan pimeällä, kun paneelit eivät tuota mitään.

Akusto on erikseen hankittava osa aurinkosähköjärjestelmään, mitä suosittelemme sillä muutoin yöaikaan lataat sähköä aina suoraan sähköverkosta normaalilla sähkön hinnalla.

Jätä tarjouspyyntö

Kiitos! Viestisi on lähetetty.
Hups! Jokin meni vikaan, yritä hetken kuluttua uudelleen.

Usein kysytyt kysymykset

Voiko sähköautoa ladata aurinkopaneeleilla?

Kyllä, sähköautoa voi ladata kätevästi aurinkopaneeleilla ja itse tuotetun aurinkosähkön avulla. Tämä on sekä ympräistöystävällinen, että kustannustehokas tapa ladata omaa sähköautoa kotona.

Kuinka monta aurinkopaneelia tarvitsee sähköauton lataamiseen?

Tarvittavaa aurinkopaneelien määrää voi arvioida sähköauton akun kapasiteetin ja aurinkopaneelien tuotantopotentiaalin mukaan. Normaalit nykyajan paneelit tuottavat n. 400-450 kWh aurinkoenergiaa. Näin ollen esimerkiksi 40 kWh sähköauton akun lataamiseen tarvittaisiin päivässä 10 aurinkopaneelia.

Huomioi kuitenkin, että päivätuotannossa voi olla suuria eroja säätilan mukaan.

Miten sääolosuhteet vaikuttavat sähköauton akun lataukseen aurinkoenergialla?

Sääolot kuten pilvisyys, lumisade, tai muu vastaava vaikuttavat ratkaisevasti aurinkopaneelien tuotantoon ja sitä kautta sähköauton lataamiseen. Pilvisinä päivinä ja kuukausina, tai Suomessa talvikuukausina aurigonvaloa on selvästi vähemmän. Tällöin sähköauton lataus aurinkosähköllä ei onnistu niin hyvin, kun taas keväästä eteenpäin syksyyn saakka.

On hyvä ymmärtää, että Suomessa aurinkosähköllä ei voida täyttää sähkön tarvetta täysin vaan vain osa.

Onko sähköauton lataaminen aurinkovoimalla kannattavaa?

Sähköauton lataamisen aurinkovoimalla on pitkällä aikavälillä kannattavaa ja kustannustehokasta. Vähennät riippuvuutta sähköyhtiöistä eikä sinun tarvitse ostaa sähköä kun tuotat sitä itse. Perinteisesti aurinkosähköjärjestelmät maksavat itsensä takaisin noin kymmenessä vuodessa riippuen hieman tilanteesta ja hinnoista.

Saat myös veroetuna kotitalousvähennyksen joka tekee sähköauton lataamisesta aurinkoenergialla vielä kannattavampaa.

Kiinnostuin! Olkaa minuun yhteydessä:
Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.
Jotain meni vikaan