Viilentävä ilmalämpöpumppu

Viilentävä Ilmalämpöpumppu on pelastus kesähelteillä. JR-Kodeilta saat pelkästään viilentäviä ilmalämpöpumppuja asennettuna ympäri Suomen.

Ota yhteyttä suoraan tai lue lisää jäähdyttävän ilmalämpöpumpun hinnasta ja asennuksesta.

Soita: +358 44 978 3864

Jätä yhteydenottopyyntö

Kiitos! Viestisi on lähetetty.
Hups! Jokin meni vikaan, yritä hetken kuluttua uudelleen.

Ilmalämpöpumppu viilennykseen

Viilentävä ilmalämpöpumppu on monen hankintalistalla kesähelteiden aikaan. Jäähdyttävä ilmalämpöpumppu tulee tarpeeseen kun kodin sisälämpötila voi nousta reilusti yli hellelukemien.

Perinteisesti ilmalämpöpumput mielletään lämmityskäyttöön, mutta on myös olemassa viilennyspumppuja joista löytyy pelkkä viilennystoiminto tai nämä molemmat. JR-Kodit auttaa viilentämään kotisi kesällä ja pääsemään eroon tukalasta kuumuudesta.

Asennamme viilentäviä ilmalämpöpumppuja lähes kaikkialla Suomessa avaimet käteen pakettina.Opastamme sopivan pumpun valinnassa, asennamme viilentävän pumpun paikalleen ja akäyttöönotossa.‍

Viilentävällä pumpulla pystyt jäähdytyksen lisäksi poistamaan ilmasta kosteutta ja parantamaan huoneilman laatua.

Viilentävä ilmalämpöpumppu hinta

Mitä maksaa viilentävä ilmalämpöpumppu? Viilentävän ilmalämpöpumpun hinta vaihtelee aina tapauskohtaisesti.

Lopullinen hinta riippuu viilentävän pumpun mallista ja ominaisuuksista, asennettavien yksiköiden määrästä sekä asennuskustannuksista. Jäähdyttävän ilmalämpöpumpun hinta asettuu kuitenkin noin tälle hintavälille:

Viilentävä ilmalämpöpumppu hinta asennettuna on n. 1500€ - 3000€.

Verrattuna lämmittäviin pumppuihin, on ilmalämpöpumppu pelkkään viilennykseen hieman halvempi. Edullisimmat mallit asennuksen kanssa sijoittuu hintahaitarin alapäähän ja edistyneemmät mallit lähemmäksi yläpäätä. Lopulliseen hintaan vaikuttaa myös kotitalousvähennys jonka saat asennustyön osuudesta.

Saat tarkan hinnan viilentävälle ilmalämpöpumpulle ottamalla yhteyttä soittamalla +358 44 978 3864 tai jättämällä yhteydenottopyynnön lomakkeen kautta.

Viilentävän ilmalämpöpumpun hyödyt

Viilentävän ilmalämpöpumpun tärkein tehtävä on laskea kotisi lämpötilaa ja se on myös sen paras hyöty. Saat kuumalla säällä nopeasti huoneilman viileäksi ja helpotusta kuumuuteen.

Pääset myös eroon erillisistä ilmastointilaitteista ja tuulettimista, sillä ilmalämpöpumpun jäähdytys hoitaa kaiken tämän. Viilennys ilmalämpöpumpulla on hyvin energia- ja kustannustehokas ratkaisu.

Paras ilmalämpöpumppu viilennykseen

Mikä on paras viilentävä ilmalämpöpumppu? Valmistajia ja malleja on useita, mutta voimme itse vuosien kokemuksella suositella seuraavia malleja. Nämä mallit ovat palvelleet ihmisiä hyvin viilentäen heidän kotejansa tehokkaasti ja ilman reklaamatioita tai ongelmia.

Gree ilmalämpöpumppu viilennykseen

Gree Bora

Gree Bora on maailman suosituimman valmistajan laadukas viilentävä ilmalämpöpumppu. Sopii niin omakotitaloihin kuin kerrostaloihin.

Tekniset tiedot

 • Villennysteho: 0,9 - 3,6 kW
 • Toimintalämpötila: +5 ∞ +43 °C
 • SEER energiatehokkuuskerroin: 6,1 kW/kW
 • Energiatehokkuusluokka: A++
 • Sisäyksikön mitat (k,l,s): 250 x 773 x 185
 • Ulkoyksikön mitat (k,l,s): 550 x 732 x 330
 • Kylmäaine: R32 (0,55kg) GWP 675
Mitsubishi ilmalämpöpumppu viilennykseen

Mitsubishi HR 25

HR 25 on Mitsubishin yleisin jäähdyttävä malli ilmalämpöpumpuista. Mallia käytetään paljon omakotitaloissa sekä kerrostaloasunnoissa.

Tekniset tiedot

 • Villennysteho: 0,5 - 2,9 kW
 • Toimintalämpötila: 0 ∞ +46 °C
 • SEER energiatehokkuuskerroin: 6,2 kW/kW
 • Energiatehokkuusluokka: A++
 • Sisäyksikön mitat (k,l,s): 280 x 838 x 228
 • Ulkoyksikön mitat (k,l,s): 538 x 699 x 249
 • Kylmäaine: R32 (0,55kg) GWP 675

Pyydä tarjous viilennyspumpun asennuksesta!

📞 +358 44 978 3864
✉️ asiakaspalvelu@jrkodit.fi

Jäähdyttävä ilmalämpöpumppu - toimintaperiaate ja käyttö

Jäähdyttävän ilmalämpöpumpun toiminta perustuu päinvastaiseen mekanismiin mitä lämmityksessä. Viilentäessä pumppu poistaa lämmintä ilmaa sisäilmasta ja työntää sen ulkoilmaan.

Ilmalämpöpumpun sisäyksikössä on höyrystin. Tämä höyrystin sisältää kylmäainetta, joka viilennystoiminnolla sitoo itseensä sisäilmasta kerättyä lämpöä. Talteen kerätty lämpö siirtyy kylmäaineen mukana ulkoyksikölle, josta se puhalletaan kennon läpi ulkoilmaan.

Kylmäaineesta purkautunut lämmin ilma saa aikaan sen, että sisäyksikössä oleva kylmäaine jälleen höyrystyy ja jäähtyy. Tämä viilentää kennon, jonka läpi puhallettu ilma viilenee. Sisään tuleva ilma on näin ollen viileää. Sama mekanismi toimii lämmittäessä toisinpäin.

Ilmalämpöpumpun käyttö kesällä

Monet miettivät ilmalämpöpumpun oikeanlaista käyttöä kesäaikaan. Kannattaako ilmalämpöpumppu pitää päällä koko ajan kesällä, vai vain silloin kuin viilennystä tarvitsee.

Yleisiä ohjeita, mitä kannattaa muistaa viilennyspumpun käytössä kesäaikaan, on että varmista aivan ensiksi että pumppu on viilennysasetuksella. Aseta lämpötila n. 22-24 asteeseen. Vaikka ulkona olisi lähelle 30 ja sama sisällä ilman viilennystä, ei ilmalämpöpumppua tarvitse säätää kovin viileälle. Kesällä totumme hieman lämpimämpään ilmaan ja sisätila saadaan mukavan viileän tuntuiseksi jo laskemalla lämpötilaa joillakin asteilla.

Lisäksi kuumuuden tunteeseen vaikuttaa ilmankosteus. Ilmalämpöpumppu poistaa sisäilmasta kosteutta, joka itsessään vähentää kuumuuden tunnetta. Kosteuden poisto ja lämpötilan lasku muutamalla asteella on yleensä paras resepti ilmalämpöpumpun käyttöön kesällä.

Pumppu kannattaa pitää kokoajan päällä, sillä sähkönkulutus on hyvin maltillista ja pumppu osaa säädellä itse itseään pitäen sisätilan lämpötilan tasaisena.

Viilentävä ilmalämpöpumppu talvella

Talvella viilennystä ei yleensä tarvita lainkaan. Jos pumppu on pelkästään viilentävä, se kannattaa pitää pois päältä ellei ole jokin poikkeava tilanne. Viilentävän pumpun pelkkää puhallustoimintoa voi käyttää, jos tuntuu siltä että ilma pitää syystä tai toisesta saada kiertämään asunnossa paremmin. Myös kosteudenpoistotoimintoa voi käyttää, jos ilma tuntuu liian kolkolta.

Talvella kyseeseen tulee ennemmin vain lämmityskäyttö, joka löytyy useasta pumpusta. Suosittelemme lukemaan tarkemmin ilmalämpöpumpulla lämmittämisestä ja hinnoista erilliseltä ilmalämpöpumppu sivultamme.

Ilmalämpöpumppu viilennys sähkönkulutus

Ilmalämpöpumppu viilennyskäytöllä on energiatehokas vaihtoehto saada sisäilma viileäksi. Yleinen ohje on, että viilentäessä ilmalämpöpumppu kannattaa pitää päällä kokoajan. Näin se pitää sisäilman lämmön tasaisena ja poistaa ilmasta kosteutta.

Sähkönkulutusta ei juurikaan kannata miettiä tai säästää laittamalla pumppua välillä pois päältä ja takaisin. Nykyisin ilmalämpöpumppujen tehokkuus on jo niin hyvää, että tavallisen kesän käytössä viilentävä pumppu maksaa sähkölaskussa n. 50-100€. Sähkönkulutus on yleensä kesän viilennyksessä luokkaa 100-400 kWh. Hinnan voit laskea oman sähkösopimuksesi hinnalla ottaen mukaan siirtomaksut.

Viilennys ilmalämpöpumpulla on monesti tehokkaampaa ja halvempaa kuin lämmitys. Tämä johtuu sisä- ja ulkoilman lämpötilaerosta, joka on kesällä paljon pienempi kuin talvella. Kesällä esimerkiksi voidaan haluta +27 asteesta viilennyksen avulla laskea lämpötila 22 asteeseen, eli 5 astetta.

Talvella taas ulkolämpötila voi olla -20 astetta, mutta sisälämpötila halutaan pitää 20 asteessa. On selvää, että ilmalämpöpumppu joutuu toimimaan isommalla teholla ja kuluttamaan enemmän sähköä talvella.

Jätä tarjouspyyntö ilmalämpöpumpusta

Kiitos! Viestisi on lähetetty.
Hups! Jokin meni vikaan, yritä hetken kuluttua uudelleen.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on viilentävä ilmalämpöpumppu?

Viilentävä ilmalämpöpumppu on ilmalämpöpumppu jossa on mukana viilennystoiminto. Useissa malleissa on sekä viilennys-, että lämmitystoiminto mutta on myös pelkästään viilentäviä pumppuja.

Kannattaako viilentävä ilmalämpöpumppu?

Viilentävä pumppu kannattaa sen helppouden, nopeuden ja energiatehokkuuden ansiosta. Nykypäivän viilentävien ilmalämpöpumppujen tehokkuus on hyvällä tasolla ja kustannus viilennyksestä on hyvin siedettävää luokkaa. Lisäksi jäähdytystoiminto on nopea ja tehokas tapa saada kuuma sisätila mukavan viileäksi.

Voiko viilentävää ilmalömpöpumppua käyttää talvella?

Viilentävää ilmalämpöpumppua voi käyttää talvella, mutta sille ei useinkaan ole tarvetta. Viilentävän pumpun pelkkää puhallustoimintoa tai kosteudenpoisto-toimintoa voi käyttää. Yleensä kuitenkin viilentävä pumppu pidetään talven kiinni.

Onko ilmalämpöpumpulla viilentäminen kallista?

Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö tarvitsee tilaa n. 1m leveydeltään ja 30-40cm korkeudeltaan. Sisäyksiköiden mitat vaihtelevat merkin ja mallin mukaan. Esimerkiksi Gree Fairy mallin ilmalämpöpumpun sisäyksikön levey on 88,9cm ja korkeus 29,4cm.

Miten ilmalämpöpumpulla kannattaa viilentää?

Ilmalämpöpumpulla kannattaa viilentää siten, että lämpötilan asettaa muutaman asteen alemmaksi mitä huoneen kuumalta tuntuva lämpötila on. Esimerkiksi, jos sisälämpötila on 26 astetta, riittää usein että pumpun lämpötilan asettaa 22-23 asteeseen. Jo tämä saa sisäilman tuntumaan viileämmältä ja usein hyvin siedettävältä.

Lisäksi viilentävä ilmalämpöpumppu kannattaa pitää päällä koko ajan. Näin se pitää sisälämpötilan tasaisena kokoajan. Sähkönkulutus on hyvin kohtuullista nykypumpuilla, joten merkittävää säästöä esimerkiksi yhden kesän aikana ei tee säätämällä pumppua päälle ja pois. Jos sisälämpötilä ei nouse liian kuumaksi, pumpun voi toki sammuttaa.

Paljon viilentävä ilmalämpöpumppu maksaa asennettuna?

Viilentävä ilmalämpöpumppu maksaa asennettuna n. 1500-3000€. Hinta riippuu pumpun mallista ja ominaisuuksista, yksiköiden määrästä sekä asennuskustannuksista.

Kiinnostuin! Olkaa minuun yhteydessä:
Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.
Jotain meni vikaan