Vanhan sähkötaulun vaihdon hinta

Onko omakotitalossasi vielä vanha sähkökaappi? Vaihda sähkötaulu uuteen JR-Kotien avulla. Saat uuden sähkökeskuksen vanhan tilalle kilpailukykyiseen hintaan!

Ota yhteyttä ja saat maksuttoman arvion sähkökeskuksen vaihdon hinnasta ja tarvittavista muutoksista. Soita tai jätä yhteydenottopyyntö.

Soita: +358 41 3199658

Jätä yhteydenottopyyntö

Kiitos! Viestisi on lähetetty.
Hups! Jokin meni vikaan, yritä hetken kuluttua uudelleen.

Vanhan sähkötaulun vaihto hinta

Jokaisen sähkökeskuksen vaihdon hinta on tapauskohtainen. Hinta riippuu sähkökeskuksen koosta ja tyypistä.

Uusi sähkökeskus vanhaan taloon on huomattavasti edullisempi kuin esimerkiksi teollisuushallin sähkökeskuksen uusiminen.

Sähkökeskuksen vaihdon hinta on n. 1500€ - 5000€

JR-Kodit vaihtaa vanhat sähkökeskukset ja sulaketaulut uusiin kohteen tyypistä riippumatta laajalla alueella Suomessa. Jätä yhteydenottopyyntö tästä ja saat tarkan hinnan uudelle sähkökeskuksellesi. Hinta sisältää kaiken alusta loppuun kohteen kartoituksesta asennukseen ja mittauspöytäkirjan laadintaan.

Omakotitalon sähkökeskuksen uusimisen vaiheet

Sähkökeskuksen uusiminen aloitetaan aina kartoituksella, missä käydään läpi nykyisen sähkökeskuksen ja sähköjärjestelmän kunto. Tarkastamme aina sekä mittauskeskuksen (pääkeskus) sekä ryhmäkeskuksen, sekä muut oleelliset sähköjärjestelmän osat kuten johdotukset ja pistorasiat.

Vaikka olisit tilaamassa ainoastaan sähkökaapin vaihtoa, varmistamme aina maksutta kartoituskäynnillä koko sähköjärjestelmän turvallisuuden. Voit myös tutustua täyden sähkösaneerauksen mahdollisuuteen ja hintaan erilliseltä sähköremontti hinta - sivultamme.

Kartoituksen jälkeen teemme remonttisuunnitelman ja sovimme asennusajankohdan. Sovimme yhdessä sähkönsiirtoyhtiön kanssa etäluettavan sähkömittarin irroituksesta ja kiinnityksestä. Sähkönsiirtoyhtiön käynti kuuluu hintaan täysimääräisesti. Vain sähkönsiirtoyhtiö voi irroittaa mittarin, sillä se on sähkönsiirtoyhtiön omaisuutta.

Puramme vanhan sähkökeskuksen pois ja asennamme uuden, nykypäivän standardit täyttävän laadukkaan mittauskeskuksen sekä ryhmäkeskuksen. Varmistamme sähköjärjestelmän toimivuuden, maadoitukset ja vikavirtasuojat. Laadimme myös mittauspöytäkirjan.

Näin omakotitalon sähkökeskuksen uusiminen toteutetaan:

Milloin omakotitalon sähkökeskus kannattaa uusia?

Sähkökeskuksen ja sulaketaulun ikä

Omakotitalon sähkökeskuksen uusiminen kannattaa tehdä kun sähköjärjestelmän ikä saavuttaa 25-30 vuotta. Monesti tässä ajassa sähkökeskuksen normaali käyttöikä on päätöksessään. Vanha sähkökeskus alkaa olemaan sitä isompi turvallisuusriski, mitä vanhempi se on.

Keraamiset tulppasulakkeet

Yksi selkeimmistä merkeistä sähkökeskuksen vanhasta iästä on keraamiset/posliiniset tulppasulakkeet. Jos sähkökeskus muistuttaa oheisen kuvan vanhaa sähkötaulua, tiedät että on aika toimia.

Keraamiset tulppasulakkeet ovat peräisin hyvin vanhoilta ajoilta ja eivät vastaa tämän päivän sähköjärjestelmien ja lisääntyvän sähkökuormituksen vaatimuksia.

Vanhat posliinisulakkeet on hyvä vaihtaa keskukseen jossa on modernit automaattisulakkeet.

Vanha sähkökeskus

Tältä näyttää vanha sähkökeskus joka vaatii uusimista.

Toistuvat sähkökatkokset

Sähkökeskuksen toiminta on hyvä tarkastaa ja tarvittaessa vaihtaa uuteen, jos omakotitalossasi on toistuvia sähkökatkoksia. Tämä voi johtua sähköjärjestelmän ylikuormittumisesta, mitä sähkökeskus ei kestä.

Tässä tilanteessa on usein syytä tarkastaa koko omakotitalon sähköjärjestelmä. Silloin uusitaan myös johdotukset, pistorasiat ja muut sähkökalusteet.

Lisääntyneet sähkölaitteet

Jos olet lisännyt omakotitaloosi isompia sähkölaitteita, kuten ilmalämpöpumppua, sähköauton latauspistettä tai muita vastaavia, on syytä tarkastaa sähkökeskuksen kapasiteetin riittävyys. Vanha sähkökeskus ei välttämättä kestä lisääntyviä sähkölaitteita.

Mitä enemmän talossasi käytetään sähköä ja erilaisia laitteita, sitä isomman kapasiteetin sähkökeskus vaatii.

Näkyvät vauriot ja kulumat

Sähkökeskus on syytä vaihtaa uuteen nopeasti, jos sähkökeskuksessasi on näkyviä tummentumia, rikkinäisiä osia tai hajonneita kytkimiä, keskus tuntuu kuumalta, pitää outoa ääntä tai sähkötaulussa on muita selviä vikoja.

Uuden sähkökeskuksen hyödyt

Mittauskeskus ja ryhmäkeskus - mitä eroa?

Tyypillisesti omakotitalon sähkökaapin uusiminen sisältää sekä mittauskeskuksen että ryhmäkeskuksen vaihdon.

Mittauskeskus eli pääkeskus

Mittauskeskus on kodin tai muun kiinteistön sähköpääkeskus. Mittauskeskuksessa on aina kiinteistön sähkönmittauspiste, eli sähkömittari. Sähkömittarin avulla sähkönsiirtoyhtiö seuraa kiinteistön sähkökulutusta.

Samalla sähköpääkeskus toimii järjestelmän sähkönjakelun- ja ohjauksen keskuksena missä sijaitsee pääsulakkeet ja pääkytkin. Mittauskeskuksen sisällä voi itsessään myös olla pistorasioita ja muita komponentteja.

Mittauskeskus ei kestä aikaansa enempää ja jokainen keskus tulee päätepisteensä jossain vaiheessa. Tyypillisesti vanhojen omakotitalojen mittauskeskukset kestävät noin 20 vuotta.

Uusissa moderneissa mittauskeskuksissa posliiniset tulppasulakkeet on vaihdettu uusiin ja parempiin automaattisulakkeisiin.

Uusi sähkökeskus vanhaan taloon

Tältä näyttää uusi sähkökeskus.

Ryhmäkeskus eli jakokeskus

Ryhmäkeskus tai toiselta nimeltään jakokeskus auttaa sähköjärjestelmää jakamaan sähkön kiinteistössä eri osiin.

Ryhmäkeskus on pääkeskuksen alikeskus, jonka kautta sähkövirta voidaan jakaa kätevämmin kiinteistön sisällä eri osiin, kuten huoneisiin tai eri laitteille.

Ryhmäkeskus mahdollistaa vähemmän kaapeloinnin koko sähköjärjestelmässä, kun pääkeskukselta ei jouduta vetämään sähköjohtoja kaikkialle kiinteistöön.

Jos vanhan ryhmäkeskuksen sisältä löytyy tummentuneita kohtia tai muuten rikkinäisiä kytkimiä tai muuta epäilyttävää, suosittelemme ottamaan yhteyttä ja tarkastuttamaan keskuksen kunnon.

Ryhmäkeskuksen uusiminen omakotitaloon

Tältä näyttää moderni ryhmäkeskus.

Aika uusia sähkökeskus? Varaa maksuton arviokäynti!

Varaa JR-Kodeilta ilmainen kartoitus sähkökeskuksesi kunnosta ja vaihdon tarpeesta. Palvelemme laajalla alueella Suomessa ja saat tarjouksen sekä hinnan vanhan sähkötaulun vaihdolle nopeasti.

Klikkaa alta, jätä yhteydenottopyyntö ja tulemme käymään nopealla aikataululla.

Varaa maksuton arviokäynti

Usein kysytyt kysymykset

Mitä omakotitalon sulaketaulun vaihto maksaa?

Sulaketaulun vaihto hinta on noin 1500€ - 5000€. Hinta riippuu sulaketaulun koosta ja tyypistä. Hinta sisältää suunnittelun ja kartoituksen, vanhan sähkötaulun purkamisen ja uuden asennuksen.

Kuinka kauan omakotitalon sähkökeskuksen uusiminen kestää?

Pienen sähkökeskuksen vaihto kestää tavallisesti 4-8 tuntia. Mitä enemmän sähkökeskuksen vaihdon yhteydessä tehdään muuta sähköjärjestelmän korjaustöitä, sitä kauemmin remontti luonnollisesti kestää.

Aiheuttaako sähkökaapin vaihto sähkökatkoksia?

Kyllä, sähkövirta katkaistaan sähkökeskuksen vaihdon ajaksi. Pyrimme aina pitämään sähkökatkot mahdollisimman lyhyinä ja varmistamme aina kylmälaitteiden toiminnan.

Voiko sähkökaapin vaihtaa itse?

Sähkökaappia ei voi vaihtaa itse. Sähkökaapin uusiminen tulee aina teettää sähköalan ammattilaisella, kuten JR-Kodeilla.

Riittääkö etäluettavan sähkömittarin vaihto?

Useimmiten etäluettava sähkömittari sijaitsee pääkeskuksessa. Pelkän etäluettavan sähkömittarin vaihto ei tarkoita sähkökeskuksen uusimista. Sähkönsiirtoyhtiö vastaa sähkömittarista ja sähkömittari on ainoastaan sähkönkulutuksen seurantaa varten. Itse sähköjärjestelmää parannetaan vaihtamalla koko sähkökaappi ja sulaketaulu.

Kiinnostuin! Olkaa minuun yhteydessä:
Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.
Jotain meni vikaan