Aurinkopaneelit omakotitaloon

Aurinkopaneelit voivat tuottaa merkittävän osan omakotitalosi sähköstä. Hanki omakotitalon aurinkosähköjärjestelmä ja saat päästötöntä ja kestävää sähköenergiaa omasta aurinkovoimalasta!

Varaa maksuton arviokäynti ja saat tarjouksen aurinkopaneeleista asennettuna. Soita tai jätä yhteydenottopyyntö!

Soita: +358 44 978 3864

Jätä tarjouspyyntö

Kiitos! Viestisi on lähetetty.
Hups! Jokin meni vikaan, yritä hetken kuluttua uudelleen.

Aurinkosähköä kotiin

Aurinkosähköjärjestelmä on erinomainen ja kestävä tapa tuottaa sähköä omakotitalon tarpeisiin. Asentamalla aurinkopaneelit katolle voit hyödyntää auringon valon ja muuttaa se sähkövirraksi aurinkokennojen avulla.

Sähkön voit hyödyntää suoraan kotitalouden tarpeisiin tai varastoida akkuihin myöhempää käyttöä varten. Aurinkosähkö on kestävä, ympäristöystävällinen sekä talouttasi helpottava energiaratkaisu. Vähennät hiilidioksidipäästöjä ja samalla vähennät sähkölaskuasi.

JR-Kodit toimittaa aurinkopaneelipaketit sekä asennukset laajalla alueella Suomessa. Olit sitten Keski-Suomesta, Pirkanmaalta, Uudeltamaalta tai muualta, ota rohkeasti yhteyttä ja tulemme maksutta tekemään kartoituksen sekä tarjouksen sinun omakotitalosi aurinkopaneeleista.

Miksi hankkia aurinkopaneelit omakotitaloon?

Oletko vielä epävarma aurinkopaneelien hankinnasta? Omakotitalon aurinkosähköjärjestelmä voi tuoda monia hyötyjä mikä tekee investoinnista kannattavan.

Säästöä sähkölaskuissa

Hyvät aurinkopaneelit voivat tuoda merkittäviä säästöjä sähkölaskuissa. Kun sähköä tuottaa oma aurinkovoimala, sähköä ei silloin tarvitse ostaa sähköyhtiöltä. Kun sähköä ei osteta, ei siitä myöskään kerry siirtomaksuja joten pääset eroon myös niistäkin.

Sähköä siirtyy suoraan paneeleista invertterin kautta sähköjärjestelmääsi aina kun aurinko paistaa. Voit myös varastoida sähköä akkuihin, jota voit käyttää pimeään aikaan kuten öisin.

Kiinteistön arvonnousu

Asentamalla aurinkopaneelit kiinteistösi arvo voi nousta. Aurinkopaneelit ovat nykypäivää ja tulevaisuutta ja monet omakotitalojen ostajat arvostavat aurinkosähköä. Ympäristöystävälliset ja omavaraiset energiaratkaisut monesti nostavat kiinteistön arvoa ja saat mahdollisessa myyntitilanteessa suuremman kauppahinnan.

Ympäristöystävällisyys

Aurinkosähkö on hyvin ympäristöystävällinen tapa tuottaa sähköä. Aurinkopaneelijärjestelmä tuottaessaan sähköä ei tuota lainkaan hiilidioksipäästöjä. Tämä vähentää hiilijalanjälkeä ja omalta osaltasi edistät kestävää kehitystä.

Omavaraisuus ja riippumattomuus sähköyhtiöistä

Aurinkopaneeleilla et ole täysin riippuvainen sähköyhtiöistä. Jos aurinkosähköä on tarpeeksi, olet täysin omavarainen sähköntuotannon suhteen ja ylimääränkin voit myydä takaisin sähköverkkoon takaisin sähköyhtiölle, jolloin osapuolet vaihtuvat.

Ylimääräisen sähkön myynti takaisin verkkoon

Jos aurinkopaneelit tuottavat hyvin sähköä, kuten valoisalla kelillä ne tekevät, voit myydä ylimääräisen sähkön takaisin verkkoon. Kaikki se sähkö mitä et itse tarvitse, voit myydä pois ja hyödyntää tämän vähennyksenä tulevista sähkölaskuista.

Asennuksen helppous

Aurinkopaneelit ovat merkittävä uudistus omakotitaloon, mutta ne on erittäin helppo ja nopea asentaa. JR-Kodit asentaa aurinkopaneelit nopeasti ja saat oman aurinkovoimalan toimintaan paneelien määrästä riippuen 1-3 päivässä.

Helpottaa viilennyksen tarvetta

Tukalilla kesähelteillä aurinkopaneelit voivat jonkin verran estää lämmön tuloa talon sisään vähentäen viilennyksen tarvetta. Kun auringonsäteet osuvat aurinkokennoon eivätkä kattoon tai seinään, riippuen missä paneelit ovat, ei lämpö pääse omakotitalon rakenteisiin yhtä helposti.

Näin hyödyt aurinkopaneeleista

  • Säästä sähkölaskuissa
  • Nosta kiinteistösi arvoa
  • Edistä kestävää kehitystä ympäristöystävällisellä energiamuodolla
  • Omavaraisuus
  • Vähennän sähkölaskuja myymällä ylimääräinen sähkö verkkoon
  • Helppo asennus ja vähentynyt viilennyksen tarve

Jätä tarjouspyyntö aurinkopaneeleista

Kiitos! Viestisi on lähetetty.
Hups! Jokin meni vikaan, yritä hetken kuluttua uudelleen.

Aurinkopaneelit avaimet käteen toimituksena JR-Kodeilta

JR-Kodit Oy toimittaa aurinkopaneelit asennettuna omakotitaloihin lähes koko Suomessa. Kaikki aurinkopaneelijärjestelmät toimitetaan alusta loppuun avaimet käteen pakettina. Asiakkaana sinun ei tarvitse huolehtia, me hoidamme!

Voit varata ilmaisen arviokäynnin, jossa katsomme parhaan paikan ja suunnan aurinkopaneeleille ja mitoitamme aurinkopaneelipaketin sinun tarpeidesi mukaan. Asennukset tekee sähköalan ammattilaiset useiden vuosien ammattitaidolla ja tuhansien paneelien kokemuksella.

Mitä aurinkopaneelit maksaa?

Aurinkopaneelien hinta on tullut viime vuosina roimasti alas. Hintakehitys jatkunee myös samaan suuntaan tulevaisuudessa, kun aurinkosähköjärjestlemät yleistyvät.

Saat tarjouksen ja tarkan hinnan omakotitalon aurinkopaneeleille arviokäynnin yhteydessä. Perinteisesti suomalaiseen omakotitaloon sähkönkulutuksesta ja muista tekijöistä riippuen aurinkopaneelien hinta asettuu 6000€-16 000€ välimaastoon.

Hintaan vaikuttaa muun muassa aurinkovoimalan koko, paneelien määrä ja asennus.

Voit lukea tarkemmin mistä hinta muodostuu aurinkopaneelit hinta sivultamme.

Miten aurinkopaneelien toimitus ja asennus tapahtuu

Aurinkopaneelien toimitus ja asennus on jaettu kahteen vaiheeseen: suunnitteluun ja toteutukseen.

Suunnittelu

Suunnitteluvaiheessa käymme luonasi mitoittamassa aurinkosähköjärjestelmän koon sekä katsomme parhaan sijainnin, missä paneelit tuottavat eniten sähköä. Aurinkopaneelien mitoitus tehdään perustuen talosi nykyiseen sähkönkulutukseen.

Laskemme kotitalousvähennyksen, josta näet suoraan kuinka paljon saat hyvitystä hankintahinnasta.

Toteutus

Toteutuksessa toimitamme paneelit, asennamme ne paikalleen ja kytkemme aurinkovoimalan toimintaan. Teemme myös kaikki tarvittavat mittaukset ja laadimme mittauspöytäkirjan.

Aurinkopaneelien asennus kestää paneeleiden määrästä riippuen 1-2 päivää. Asennuksen jälkeen sähköyhtiö hyävksyy aurinkovoimalan osaksi sähköverkkoa ja saat koko järjestelmän toimintaan yleensä 3-5 päivän sisällä asennuksesta.

Kun aurinkovoimala on käytössä, voit seurata itse sähköntuotantoa esimerkiksi älypuhelinsovelluksen avulla. Näet täsmälleen kuinka paljon paneelit tuottavat, kuinka paljon on käytetty itse ja kuinka paljon on jäänyt ylijäämää myytäväksi takaisin verkkoon.

Näin koko projekti toteutetaan

Omakotitalon aurinkosähköjärjestelmä

Aurinkopaneelijärjestelmä omakotitaloon - mitä se sisältää?

Omakotitalon aurinkosähköjärjestelmä koostuu useammasta eri osasta. Pelkät paneelit eivät itsessään riitä. Tästä kaikesta omakotitalon aurinkovoimala koostuu kun tilaat sen JR-Kodeilta:

Aurinkopaneelit ja aurinkokennot

Keskeisin osa on tietysti itse aurinkopaneelit. Paneelit koostuvat aurinkokennoista, jotka ovat yleisimmin piikidekennoja. Nämä kennot muuttavat auringon valon käytettäväksi sähköenergiaksi. Perinteisesti nykyiset modernit aurinkopaneelit voi tuottaa noin 400-450 kWh sähköä päivässä per paneeli.

Aurinkopaneeli kattokiinnikkeet

Kattokiinnikkeet ja kannakkeet ovat se millä paneelit saadaan pysymään katolla jämäkästi kiinni. Mukana paketissa on kaikki tarvittavat kiinnitystarvikkeet.

Aurinkopaneeli invertteri & mikroinvertteri

Aurinkopaneeli invertteri on laite, joka muuntaa aurinkopaneeleiden tuottaman virran vaihtovirraksi. Omakotitalo pystyy käyttämään vaihtovirtaa sähköverkossa.

Perinteisesti yksi aurinkosähköjärjestelmä sisältää yhden invertterin joka huolehtii koko paneeliston sähkövirran muuntamisesta.

Vaihtoehtoisesti paneeleihin voidaan myös asentaa mikroinvertteri. Tällöin jokaisessa paneelissa on oma mikroinvertteri ja paneelit toimivat itsenäisesti toisistaan riippumatta. Voit mikroinverttereiden avulla seurata jokaisen paneelin sähköntuotantoa erikseen. Mikroinvertterit ovat yleisempiä kesämökkien aurinkosähköjärjestelmissä.

Jos olet hankkimassa aurinkopaneeleita mökille, voit lukea asiasta tarkemmin aurinkopaneelit mökille sivultamme.

Aurinkopaneeli akusto

Halutessasi voit hankkia aurinkoenergiallesi varaston, eli akuston. Voit varastoida aurinkosähköä akkuihin ja hyödyntää sitä pimeään aikaan tai myydä takaisin verkkoon. Usein toimitaan niin, että aurinkoisella säällä paneelien tuottamaa sähköä ladataan akkuihin ja yöllä se puretaan omakotitalon käyttötarpeisiin.

Rahti ja asennus

Kaikki JR-Kotien aurinkopaneelipaketit sisältävät aina rahdin sekä asennuksen alusta loppuun.

Kaapeloinnit ja erotuskytkin

Järjestelmä sisältää tarvittavat kaapeloinnit sekä erotuskytkimen, millä järjestelmä kytketään lopullisesti valtakunnan sähköverkkoon. Kun asennamme aurinkopaneelit, jätämme erotuskytkimen vielä pois päältä ennen kuin sähköyhtiö kuittaa omakotitalon aurinkovoimalan hyväksytyksi.

Tämän jälkeen sähköyhtiö ilmoittaa suoraan asiakkaalle, että kytkimen voi asettaa ON-asentoon. Siitä hetkestä lähtien aurinkovoimala alkaa tuottamaan sähköä.

Lisää pakettiin sähköauton latausasema

Omistatko sähköauton? Aurinkopaneelit ovat mitä mainioin tapa ladata sähköautoa kotona ja hyödyntää puhdasta sähköä. Nykyään yhä useammat haluavat aurinkosähköjärjestelmänsä yhteydessä myös kiinteän latausaseman.

Voit mainita halukkuudestasi latauspisteen asennukselle kun otat yhteyttä. Suosittelemme myös lukemaan aiheesta syvemmin omalta sähköauton lataus aurinkopaneeleilla sivultamme.

Huomioi nämä ennen aurinkopaneelien hankintaa

On muutamia asioita mitä kannattaa huomioida ennen oman aurinkovoimalan perustamista. Kun mietit aurinkopaneelien hankintaa, ota huomioon nämä seikat.

Kattopinta-ala ja auringonpaisteen määrä

Onko katollasi tarpeeksi pinta-alaa aurinkopaneeleille? Katolla tulee olla riittävästi tilaa riittävälle määrälle aurinkopaneeleita, jotta sähköä saadaan tuotettua tarpeeksi.

Katso myös onko tonttisi varjoisalla paikalla. Nykyajan aurinkopaneelit ovat joparempia eivätkä ne aina vaadi täysin kohtisuoraa auringonpaistetta, mutta varjoiset paikat yleisesti ovat heikompia aurinkosähkön tuotannolle.

Katon ja sähköjärjestelmän kunto

Katon tulee olla ehjä ja kestävä, että sille voidaan asentaa aurinkopaneelit. Myös sähköjärjestelmäsi tulee yleisesti olla hyvässä kunnossa. Jos epäilet sähköjesi kuntoa, voit ottaa yhteyttä JR-Koteihin myös sähköremontti asioissa.

Aurinkosähkön tarve

Aurinkopaneelit mitoitetaan taloutesi sähkönkulutuksen mukaan. Optimi aurinkopaneelijärjestelmä mitoitetaan siten, että se tuottaa noin 30-50% sähkön tarpeesta. Suomen olosuhteissa tämä määrä on optimi, jotta ylijäämää ei jää kesäkuukausille liikaa ja investointi on kannattava.

Aurinkopaneelit rakennuslupa

Aurinkopaneelijärjestelmät on yleensä vapautettu rakennusluvista, mutta poikkeuksia voi olla tietyillä alueilla ja tietyillä paikkakunnilla. Varmista oman kunnan rakennusvalvonnasta tarvitsetko aurinkopaneeleiden asennusta varten esimerkiksi toimenpideluvan.

Jäikö kysyttävää?

📞 +358 44 978 3864
✉️ asiakaspalvelu@jrkodit.fi

Usein kysytyt kysymykset

Mitä hyötyä on aurinkopaneeleista?

Aurinkopaneeleiden parhaat hyödyt ovat säästö sähkölaskuissa ja siirtomaksuissa. Kun tuotat aurinkosähköä itse, sinun ei tarvitse ostaa sitä muualta. Aurinkosähkö on myös ympäristöystävällistä ja kestää energiaa, joka on tulevaisuuden ratkaisu.

Voit aurinkopaneeleilla nostaa myös kiinteistösi arvoa ja olet sähkön suhteen omavaraisempi.

Kuinka kauan aurinkopaneelien asennus kestää?

Aurinkopaneelien asennus omakotitaloon kestää paneeleiden määrästä riippuen noin 1-2 päivää. Tavallisen omakotitalon aurinkopaneelit pystytään asentamaan yleensä yhden päivän aikana.

Aurinkopaneelien käyttöönotto vaatii sähköyhtiön hyväksynnän, minkä saa yleensä muutamasta päivästä viikkoon asennuksen jälkeen. JR-Kodit hoitaa suoraan ilmoituksen sähköyhtiölle aurinkopaneelijärjestelmän asennuksesta ja sähköyhtiö on suoraan yhteydessä asiakkaaseen, milloin aurinkovoimalan voi ottaa käyttöön.

Miten aurinkopaneelit mitoitetaan?

Aurinkopaneelit mitoitetaan kotitalouden sähkönkulutuksen mukaan. Suomen olosuhteisiin optimi aurinkopaneeleiden määrä on noin 30-50% sähkönkulutuksesta. Tällöin saadaan katettua hyvä määrä sähkön tarpeesta omalla tuotannolla, mutta ylijäämää ei kerry kesäkuukausina liikaa.

Kesällä aurinkosähköä tuotetaan paljon, mutta ylijäämästä ei saa yleensä pörssisähkön hinnalla niin paljoa hyvitystä, että paneeleita kannattaisi asentaa mielin määrin.

Toimiiko aurinkopaneelijärjestelmä Suomessa?

Aurinkopaneelit toimivat Suomessa parhaiten karkeasti ottaen maaliskuusta lokakuuhun. Välillä talvikuukausinakin aurinkosähköä pystytään tuottamaan hyvällä auringonpaisteella, mutta pääasiassa parhaat kuukaudet lähtevät keväästä eteenpäin loppusyksyyn ennen pimeintä vuodenaikaa.

Kiinnostuin! Olkaa minuun yhteydessä:
Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.
Jotain meni vikaan