Ilmalämpöpumppu asennettuna

Ilmalämpöpumppu on kannattava ja tehokas keino omakotitalon lämmitykseen ja viilennykseen.

JR-Kodit myy ja asentaa ilmalämpöpumppuja ympäri Suomen. Ota yhteyttä suoraan tai lue lisää ilmalämpöpumpun asennuksen hinnasta ja toteutuksesta.

Soita: +358 41 3199658

Jätä yhteydenottopyyntö

Kiitos! Viestisi on lähetetty.
Hups! Jokin meni vikaan, yritä hetken kuluttua uudelleen.

Ilmalämpöpumpun asennus hinta ja hyödyt

Ilmalämpöpumput ovat yleistyneet viime vuosina paljon ja yhä useammat lämmittävät ja viilentävät kotejaan ilmalämpöpumppujen avulla. Ilmalämpöpumppu voikin olla hyvin kannattava sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin niin taloudellisesti energiatehokkuutensa ansiosta.

Lisäksi ilmalämpöpumppu on ympäristöystävällinen ratkaisu. Mutta mitä maksaa ilmalämpöpumppu asennettuna?

Ilmalämpöpumppu hinta

Ilmalämpöpumppu hinta asennettuna on n. 1500€ - 4000€.

Ilmalämpöpumpun hinta asennettuna asettuu tälle laajalle hintahaitarille. Hinta vaihtelee tapauskohtaisesti, sillä hinta riippuu ilmalämpöpumpun mallista ja sen ominaisuuksista, sekä asennuskustannuksista jotka saattavat hieman vaihdella kohteesta riippuen.

Edullisimmilla malleilla ilmalämpöpumpun hinta asettuu hintahaitarin alapäähän, kun taas edistyneempien ja isompien mallien hinta kohoaa ylemmäs. Riippuu myös lämmitettävästä alasta tarvitaanko yksi vai kaksi sisäyksikköä. Isomman tilan lämmittäminen tai viilentäminen voi vaatia erilliset sisäyksiköt. Näin on monesti esimerkiksi kun halutaan ilmalämpöpumppu sekä alakertaan että yläkertaan.

Ilmalämpöpumpun hintaa arvioidessa on hyvä ottaa huomioon, että JR-Kotien kautta asennus toteutetaan aina ammattilaisen toimesta. Asentajamme ovat Tukesin määrittelemiä sähköalan ammattilaisia, joka takaa että laite toimii tehokkaasti ja turvallisesti.

Ilmalämpöpumpun hyödyt

Ilmalämpöpumpun hyödyt ovat moninaiset. Ei ole sattumaa että niin monet suosivat ilmalämpöpumppuja, sillä muihin lämmitys ja viilennysmuotoihin verrattuna ilmalämpöpumppu on hyvin kätevä käyttää ja hyvin energiatehokas ja monipuolinen. Monellakaan laitteella ei onnistu sekä tehokas viilennys että lämmitys.

Pyydä tarjous ilmalämpöpumpun asennuksesta!

📞 +358 41 3199658
✉️ asiakaspalvelu@jrkodit.fi

Ilmalämpöpumppu asennus - miten se toteutaan?

Ilmalämpöpumpun asennus toteutetaan JR-Kodeilla aina ammattilaisen toimesta. Kokeneet asentajat laittavat ilmalämpöpumpun fiksusti sijoitettuna paikalleen siististi ja siten että laite toimii tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti.

Ilmalämpöpumppu koostuu kahdesta eri yksiköstä, ulkoyksiköstä ja sisäyksiköstä. Näiden molempien asentamiseen kuuluu useampi vaiheita.

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön asennus

Sisäyksikön asennus aloitetaan suunnittelemalla ja mittaamalla yksikön paikka. Sisäyksikkö tulee sijoittaa sellaiselle paikalle, että ilma pääsee kiertämään hyvin laajalle alueelle. On myös tärkeää ottaa huomioon, että sisäyksikköä pääsee helposti huoltamaan, se sopii sisustukseen sekä on fiksussa paikassa suhteessa ulkoyksikköön.

Kun paikka on määritetty, voidaan asentaa itse pumppu. Sisäyksikön asennukseen kuuluu seuraavat vaiheet:

Tässä vaiheessa sisäyksikkö on paikallaan ja voidaan lähteä jatkamaan asennusta ulkoyksikölle.

Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön asennus

Ulkoyksikön asennus aloitetaan varmistamalla, että kaikki putket ja johdot tulevat asianmukaisesti ja siististi seinän läpi. Tämän jälkeen joko kiinnitetään ulkoyksikkö seinätelineellä, maatelineellä tai sokkelitelineellä. Jokaiseen kohteeseen katsotaan mikä telineistä sopii paremmin.

Ulkoyksikön asennusvaiheet ovat seuraavat:

Ilmalämpöpumppu on näin asennettu ja valmis otettavaksi käyttöön. JR-Kodit opastaa aina laitteen asetuksissa, ominaisuuksissa ja käytössä.

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön asennus

Gree Fairy ilmalämpöpumpun ulkoyksikön asennus asiakkaalle Kangasalla.

Ilmalämpöpumpun asennus kotitalousvähennys

Ilmalämpöpumpun asennus oikeuttaa kotitalousvähennykseen. Kotitalousvähennys on 2250€ per henkilö vuodessa 100€ omavastuulla. Kotitalousvähennys oikeuttaa 40% vähennykseen ilmalämpöpumpun asennustyön hinnasta.

Esimerkki: Ilmalämpöpumpun asennustyön hinta 1000€. Voit saada kotitalousvähennystä 40% x 1000€ = 400€.

JR-Kodeilta saat aina tarkan kotitalousvähennyslaskelman, josta näet verottajan ohjeisiin pohjaten minkä verran voit kotitalousvähennystä saada. Kotitalousvähennyksellä pystyt merkittävästi laskemaan ilmalämpöpumppu investoinnin kokonaishintaa.

Ilmalämpöpumppu rahoituksella

Ilmalämpöpumpun voit hankkia myös rahoituksella JR-Kodeilta. Teemme yhteistyötä useamman rahoituslainaa myöntävien pankkien kanssa, kuten Osuuspankin, Nordean ja Santanderin kanssa.

Teemme rahoitus- ja maksusuunnitelman kanssasi tarvittaessa. Näin voit itse joustavasti määrittää maksuaikataulua oman tilanteesi mukaan. Rahoitus toimii laskutuspalveluna, joka tarkoittaa että saat maksuaikataulun mukaisesti laskun ilmalämpöpumpun lyhennyksestä. Voit kuitenkin myös halutessasi lyhentää suurempia määriä jäljellä olevaa hintaa jos niin tahdot.

Jätä tarjouspyyntö meille ja mainitse rahoituksesta niin olemme sinuun yhteydessä asian tiimoilta nopealla aikataululla.

Miten ilmalämpöpumppu toimii?

Ilmalämpöpumpun toiminta perustuu lämmön siirtoon. Kun ilmalämpöpumppu lämmittää sisäilmää, ulkoyksikkö hyödyntää ulkoilmassa olevaa lämpöenergiaa. Pumpun sisäisen prosessin avulla lämpö voidaan siirtää sisäilmaan ja huoneilman lämmitykseen.

Avainasemassa on ilmalämpöpumpussa kiertävä kylmäaine, jonka olomuotoa vaihtamalla voidaan manipuloida pumpun läpi virtaavan ilman lämpötilaa. Ilmalämpöpumppu toimii samalla periaatteella, mutta päinvastaisesti jos sitä käytetään lämmitys- tai viilennystarkoituksessa.

Näin ilmalämpöpumppu toimii lämmityskäytössä

 • Lämmön kerääminen ulkoilmasta: Ulkoyksikkö kerää lämpöenergiaa ulkoilmasta.
 • Kylmäaineen kompressointi: Kaasumuodossa oleva kylmäaine puristetaan kokoon, jolloin sen lämpötila nousee ja kylmäaineen olomuoto muuttuu nesteeksi.
 • Lämmön siirto: Lämmin ilma siirretään sisäilmaan lämmönsiirtokennojen avulla. Samalla nyt lämpimän kylmäaineen olomuoto jälleen muuttuu sen viiletessä.
 • Kylmäaineen jäähdytys: Kylmäaineen olomuoto muuttuu takaisin kaasuksi kun aine kierrätetään takaisin ulkoyksikölle paisuntaventtiilin kautta.
 • Kierron jatkuminen: Höyrystynyt kylmäaine kierrätetään uudelleen ulkoyksikön kompressoriin, missä se jälleen puristetaan jolloin lämpötila nousee ja lämmön siirto sisäilmaan alkaa uudelleen.

Näin ilmalämpöpumppu toimii viilennyskäytössä

 • Lämmön kerääminen sisäilmasta: Sisäyksikön höyrystimen sisällä oleva kylmäaine sitoo itseensä lämpöä.
 • Lämmön siirto ulkoyksikölle: Sisäilmasta otettu lämpö siirtyy ulkoyksikköön, josta lämpö vapautetaan ulkoilmaan.
 • Viileän ilman siirto sisäilmaan: Kylmäaineen lämmön purkauduttua jäähtynyt ilma voidaan puhaltaa takaisin sisäilmaan.
 • Kierron jatkuminen: Kierto jatkuu jälleen uudelleen poistaen sisätilan lämpöä ja tuoden viileää ilmaa tilalle.

Jos olet nimenomaan kiinnostunut vain viilentävästä ilmalämpöpumpusta, voit lukea niistä tarkemmin omalta viilentävä ilmalämpöpumppu sivultamme.

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus

Ilmalämpöpumppu on energiatehokas lämmitys- sekä viilennysmuoto. Ilmalämpöpumppu kuluttaa vain murto-osan sähköstä mitä perinteinen suora sähkölämmitys. Ilmalämpöpumppu hyödyntää ympäristöstä saatavaa, käytännössä ilmaista lämpöenergiaa.

Perinteisesti ilmalämpöpumppu voi säästää sähkönkulutuksessa n. 3000 - 8000 kWh vuosittain verrattuna suoraan sähkölämmitykseen. Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus riippuu paljon pumpun tehosta, lämmitettävästä tilasta, lämpötilasta ja käytön määrästä.

Säästön voi laskea euromääräisesti kertomella säästettyjen kilowattituntien määrän sähkön kilowattitunti hinnalla. Jos sähkön hinta on ollut esimerkiksi 10 snt/kWh ja säästö on ollut 5000 kWh, on säästö euroissa 500€.

Mitä modernimpi ja parempi ilmalämpöpumppu on, sitä energiatehokkaampi se on ja säästää enemmän sähkönkulutuksessa.

Paras ilmalämpöpumppu JR-Kodeilta

JR-Kodeilla olemme asentaneet satoja ilmalämpöpumppuja. Kokemuksiemme ja asiakkaidemme positiivisten kokemusten perusteella voimme vahvasti suositellea suosittuja Gree ja Mitsubishi ilmalämpöpumppuja.

Nykyään malleja ja merkkejä on monia, joista varmasti monet ovat toimivia, mutta itse suosimme kustannustehokkaita Green ja Mitsubishin ilmalämpöpumppuja pääasiassa. Nämä merkit ja mallit ovat osottautuneet lukuisilla asiakkaillamme toimiviksi, kestäviksi ja helppokäyttöisiksi.

Etenkin Green ilmalämpöpumppujen toimivuudesta kertoo se, että emme ole saaneet ainuttakaan reklamaatiota niiden vioista.

Gree ilmalämpöpumppu

Gree ilmalämpöpumput ovat yksiä maailman suosituimpia. Myös Suomen olosuhteissa Green ilmalämpöpumput toimivat erinomaisesti. Malleja löytyy omakotitaloihin sekä lämmittäviä että erikseen vain viilentäviä pumppuja.

Gree Fairy ilmalämpöpumppu

Gree Fairy 25

Gree Fairy on omakotitaloon sopiva pienikokoinen mutta tehokas ilmalämpöpumppu, jossa on sekä lämmitys että viilennystoiminto. Lisäksi Fairy sisältää kosteudenpoiston.

Tekniset tiedot

 • Lämmitysteho: 0,7 - 5,2 kW
 • Toimintalämpötila: -30 ∞ +24 °C
 • SCOP lämpökerroin: 4,7 kW/kW
 • Energiatehokkuusluokka: A++
 • Sisäyksikön mitat (k,l,s): 294 x 889 x 212
 • Ulkoyksikön mitat (k,l,s): 596 x 899 x 378
 • Kylmäaine: R32 (0,87kg) GWP 675
Gree Bora ilmalämpöpumppu

Gree Bora

Gree Bora on pelkästään viilentävä pumppu. Tämä malli sopii eerinomaisesti esimerkiksi kerrostaloasuntoihin.  

Tekniset tiedot

 • Villennysteho: 0,9 - 3,6 kW
 • Toimintalämpötila: +5 ∞ +43 °C
 • SEER energiatehokkuuskerroin: 6,1 kW/kW
 • Energiatehokkuusluokka: A++
 • Sisäyksikön mitat (k,l,s): 250 x 773 x 185
 • Ulkoyksikön mitat (k,l,s): 550 x 732 x 330
 • Kylmäaine: R32 (0,55kg) GWP 675

Mitsubishi ilmalämpöpumppu

Mitsubishi ilmalämpöpumput ovat erittäin tehokkaita ja toimivia. Mitsubishin pumppuja voidaan pitää premium-malleina niiden laadukkuuden ansiosta. Verrattuna Green ilmalämpöpumppuihin Mitsubishi on myös hieman hintavampi.

Mitsubishi Electric LN25 ilmalämpöpumppu

Mitsubishi Electric MSN-LN25

Mitsubishi Electric on uusi malli, joka sopii etenkin omakotitaloihin. Se on kohtuullisen pienikokoinen mutta äärimmäisen tehokas ja monipuolinen. Lämmitystoiminto toimii jopa -35 asteen pakkasella.

Tekniset tiedot

 • Lämmitysteho: 1,0 - 6,3 kW
 • Toimintalämpötila: -35 ∞ +24 °C
 • SCOP lämpökerroin: 5,2 kW/kW
 • Energiatehokkuusluokka: A+++
 • Sisäyksikön mitat (k,l,s): 307 x 890 x 233
 • Ulkoyksikön mitat (k,l,s): 550 x 800 x 285
 • Kylmäaine: R32

Jätä tarjouspyyntö ilmalämpöpumpusta

Kiitos! Viestisi on lähetetty.
Hups! Jokin meni vikaan, yritä hetken kuluttua uudelleen.

Usein kysytyt kysymykset

Paljonko ilmalämpöpumppu maksaa asennettuna?

Ilmalämpöpumppu asennettuna maksaa n. 1500€ - 4000€. Hinta riippuu paljon ilmalämpöpumpun mallista, tehosta ja ominaisuuksista sekä asennuskustannuksista.

Kuinka paljon ilmalämpöpumppu säästää?

Ilmalämpöpumppu säästää arviolta 3000 - 8000 kWh vuodessa sähköä verrattuna suoraan sähkölämmitykseen. Säästö voi euroissa olla useita satoja euroja.

Saako ilmalämpöpumpun asennuksesta kotitalousvähennyksen?

Ilmalämpöpumpun asennuksesta saa kotitalousvähennyksen. Voit vähentää 40% ilmalämpöpumpun asennustyön hinnasta. Maksimi kotitalousvähennys vuodessa on 2250€ per henkilö 100€ omavastuulla.

Paljonko ilmalämpöpumpun sisäyksikkö tarvitsee tilaa?

Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö tarvitsee tilaa n. 1m leveydeltään ja 30-40cm korkeudeltaan. Sisäyksiköiden mitat vaihtelevat merkin ja mallin mukaan. Esimerkiksi Gree Fairy mallin ilmalämpöpumpun sisäyksikön levey on 88,9cm ja korkeus 29,4cm.

Voiko ilmalämpöpumpun asentaa itse?

Ilmalämpöpumppua ei voi asentaa itse. Ilmalämpöpumpun voi asentaa vain Tukesin määrittämä sähköalan ammattilainen jolla on myös kylmäaineluvat.

JR-Kotien asentajilla on kaikilla valmius asentaa luvallisesti ja turvallisesti ilmalämpöpumppuja.

Tarvitseeko ilmalämpöpumppu rakennusluvan?

Ilmalämpöpumppu ei tarvitse rakennuslupaa. Voit asennuttaa kotiisi ilmalämpöpumpun ilman erillisiä lupahakemuksia.

Tarvitseeko ilmalämpöpumppu katosta?

Ilmalämpöpumppu ei välttämättä tarvitse katosta. Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö toimii ilman katosta, mutta halutessasi voit suojata ulkoyksikön koteloinnilla tai pienellä katoksella. Huomioi kuitenkin, että kotelointi saattaa heikentää ilmavirtausta ulkoyksikön ympärillä ja heikentää suorituskykyä. Tästä johtuen jos haluat suojata ulkoyksikön, tee se pienellä katoksella. Välttämätön se ei kuitenkaan ole.

Missä asennamme ilmalämpöpumppuja?

JR-Kodit asentaa ilmalämpöpumppuja lähes kaikkialla Suomessa. Toiminta-alueemme on laaja, vaikka olemme lähtöisin Jyväskylästä, Keski-Suomesta.

Saat kauttamme ilmalämpöpumput asennettuna kaikkialla täällä: Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Hämeessä, Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Pohjanmaalla, Etelä-, tai Pohjois-Karjalassa, Pohjois-, tai Etelä-Savossa tai Kymenlaaksossa.

Voit lukea tarkemmin ilmalämpöpumppujen asennuksista myös eri kaupunkien omilta sivuilta:

Ilmalämpöpumppu Jyväskylä
Ilmalämpöpumppu Laukaa
Ilmalämpöpumppu Muurame
Ilmalämpöpumppu Äänekoski
Ilmalämpöpumppu Joutsa
Ilmalämpöpumppu Petäjävesi

Kiinnostuin! Olkaa minuun yhteydessä:
Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.
Jotain meni vikaan