Painovoimaisen ilmanvaihdon tehostaminen

Useimmat vanhojen omakotitalojen ilmanvaihdot toimivat painovoimaisella ilmanvaihdolla. Mitä se tarkoittaa ja miten painovoimaisen ilmanvaihdon parantaminen onnistuu?

Varaa maksuton kartoituskäynti ja saat nopeasti arvion ja tarjouksen painovoimaisen ilmanvaihdon remontista

Soita tai jätä yhteydenottopyyntö.

Soita: +358 41 3199658

Jätä yhteydenottopyyntö

Kiitos! Viestisi on lähetetty.
Hups! Jokin meni vikaan, yritä hetken kuluttua uudelleen.

Painovoimainen ilmanvaihto remontti - milloin ja miksi?

Suomessa on lukuisia vanhempia omakotitaloja, joiden ilmanvaihto ei ole riittävä. Suurinta osaa näistä yhdistää painovoimainen ilmanvaihto. Jos talosi on rakennettu 1990-luvulla tai sitä aikaisemmin, on todennäköisesti ajankohtaista miettiä painovoimaisen ilmanvaihdon tehostamista. Varsinkin jos talossasi ei ole koneellista ilmanpoistoa.

Ongelmana useimmiten on riittävän korvausilman saaminen. Parhaiten tämä onnistuu huonekohtaisilla ilmanvaihtolaitteilla.

Remontin tarpeen huomaat, jos sisäilma on selkeästi heikentynyt ja haju on ummehtunut, talossa on kosteusongelmia tai jatkuvaa tuuletuksen tarvetta. Heikentyneen sisäilman saatat huomata huonosta unenlaadusta tai toistuvina flunssina, kurkkukipuina tai kutisevina silminä.

Mitä hyötyä painovoimaisen ilmanvaihdon tehostamisesta on?

Painovoimaisen ilmanvaihdon tehostamisella on lukuisia hyötyjä sekä kiinteistölle että itsellesi ja perheellesi. Kun painovoimainen ilmanvaihto alkaa toimia kunnolla, kotisi sisäilma paranee ja raikas ilma kiertää talossa. Raikas sisäilma on ehdoton edellytys terveelliselle asumiselle.

Kun ilma kiertää paremmin, kosteus ja epäpuhtauset poistuvat paremmin huoneilmasta. Tämä vähentää terveysriskejä ja vähentää kosteuden kertymistä rakenteisiin ja pintoihin.

Myös energiatehokkuus usein paranee ja lämpö jakautuu tasaisemmin talossa. Tällöin lämmityksen tarve voi laskea ja siten myös kustannukset. Kiinteistön arvoon ilmanvaihtoremontilla on selkeä positiivinen vaikutus.

JR-Kodit toteuttaa ilmanvaihtoremontteja lähes koko Suomessa. Ota yhteyttä ja tulemme nopealla aikataululla arvioimaan painovoimaisen ilmanvaihtosi uudistamistarpeet. Voit soittaa numeroon +358 41 3199658 tai jättää yhteydenottopyynnön lomakkeen kautta.

Mikä on painovoimainen ilmanvaihto?

Painovoimainen ilmanvaihto perustuu luonnolliseen ilmavirtaukseen hyödyntäen ilman lämpötilaeroja. Painovoimainen ilmanvaihto ei tarvitse lainkaan mekaanista apua vaan toimii itsellään, kunhan sen edellytykset ovat talossa kunnossa.

Painovoimaisen ilmanvaihdon perusperiaate on, että lämmin sisäilma nousee ylöspäin. Lämmin ilma on viileää ilmaa kevyempää, jolloin se kohoaa ylöspäin ja poistuu talosta poistoilmaventtiilien tai hormien kautta. Samaan aikaan raikas tuloilma korvaa poistuneen sisäilman.

Tämä luonnollinen prosessi varmistaa ilman kiertämisen jatkuvasti ja vähentää kosteuden kertymistä rakenteisiin. Vanhojen talojen painovoimainen ilmanvaihto on usein kuitenkin riittämätön.

Painovoimaista ilmanvaihtoa voi ns. kotikonstein tehostaa esimerkiksi liesituulettimen avulla, joka tehostaa poistoilman kulkemista. Pysyvää ilmanvaihdon parantamista kuitenkin voidaan tehdä huonekohtaisilla ilmanvaihtolaitteilla helposti ja kustannustehokkaasti.

Jätä tarjouspyyntö ilmanvaihtoremontista

Kiitos! Viestisi on lähetetty.
Hups! Jokin meni vikaan, yritä hetken kuluttua uudelleen.

Toteutimme painovoimaisen ilmanvaihdon tehostamisen Petäjävedellä

Toteutimme Petäjävedelle painovoimaisen ilmanvaihdon parantamisen huonekohtaisilla ilmanvaihtolaitteilla. Asiakkaan kommentit olivat hyvin tyytyväiset, kun vanhan omakotitalon ilmanvaihto ja sisäilma parani selvästi.

Katso Petäjäveden tyytyväisen asiakkaan kommentit videolta ja miltä huonekohtainen ilmanvaihtolaite näyttää.

"Aiempaan verrattuna huomaa ison eron kyllä ilmanlaadussa. Nukkuminen on parempaa. Se on niin kuin ikkunaa pitäisi auki mutta ei tule kylmä." Jesse, Petäjävesi

Miten painovoimaisen ilmanvaihdon parantaminen toteutetaan?

JR-Kodit tekee ilmanvaihtoremontteja ja huonekohtaisten ilmanvaihtolaitteiden asennuksia lähes kaikkialla Suomessa. Prosessi lähtee käyntiin maksuttomalla arviokäynnillä, jossa teemme suunnitelman ilmanvaihtoremontista.

Katsomme muun muassa ulkoseinän paksuudet ja materiaalit, ilmanvaihtoventtilien paikat ja määrän kuinka monta huonekohtaista ilmanvaihtolaitetta tarvitaan. Sovimme yhdessä toteutusaikataulun ja remonttipäivän.

Itse asennus toteutetaan seuraavasti:

1. Venttilireiän merkkaus ja poraus
2. Venttiiliputken asennus ja eristys
3. Ilmanvaihtolaitteen ulkoyksikön asennus
4. Sisäyksikön asennus
5. Käyttöönotto

Opastamme aina ilmanvaihtolaitteen käyttöönotossa ja huollossa. Lisäksi teemme jo tarjouskäynnin yhteydessä kotitalousvähennyslaskelman sekä mahdollisen rahoitustarjouksen halutessasi. Voit lukea tarkemmin hinnoittelusta iv remontti hinta sivultamme.

Kysy meiltä ilmanvaihdosta!

📞 +358 41 3199658
✉️ asiakaspalvelu@jrkodit.fi

Usein kysytyt kysymykset

Mitä tarkoittaa painovoimainen ilmanvaihto?

Painovoimainen ilmanvaihto tarkoittaa ilmanvaihdon menetelmää kiinteistössä, missä lämmin huoneilma nousee ylös ja poistuu poistoventtiilin kautta. Samalla uusi raikas tuloilma korvaa poistuneen ilman tuloilmaventtiilin kautta. Painovoimainen ilmanvaihto perustuu paine-eroihin joka syntyy sisä- ja ulkoilman lämpötilaeroista.

Miten tehostaa painovoimaista ilmanvaihtoa?

Painovoimaista ilmanvaihtoa voi tehostaa parantamalla sisäilman ilmavirtausta. Tämän voi tehdä esimerkiksi asentamalla enemmän ilmanvaihtoventtiileitä tai varmistamalla että nykyiset venttiilit eivät ole tukossa. Painovoimaista ilmanvaihtoa voi tehostaa myös huonekohtaisilla ilmanvaihtolaitteilla.

Voiko korvausilmaa tulla liikaa?

Korvausilmaa voi tulla liikaa mikä voi johtaa vedon tunteeseen sisällä ja ilmanvaihdon häiriintymistä. Usein kovalla pakkasella, kun sisä- ja ulkoilman lämpötilaero on suurimmillaan, korvausilmaa voi tulla sisään liikaa.

Kiinnostuin! Olkaa minuun yhteydessä:
Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.
Jotain meni vikaan